Om oss

Ljungskile Slakteri
​Efter att ha funderat, planerat och funderat igen bestämde vi oss 2014 för att bygga ett eget slakteri och den 4/6 -2015 stod det godkänt och klart. På Ljungskile Slakteri slaktar vi Lamm/får, gris, struts, samt alla viltslag. Hos oss är alla välkomna, små som stora uppfödare/producenter men vårt fokus ligger ändå hos de små och mellanstora besättningarna. Vi är ett litet slakteri som har plats för ca
350 djur/vecka. Vår målsättning är att kunna erbjuda god djuromsorg, och att upprätthålla kvaliteten från uppfödningen hela vägen till den färdiga produkten. För oss är varje djur värt lika mycket, varje djur har rätt till ett bra avslut, och varje djur har någon som gett dem omsorg som vi i sista ledet ska förvalta.
Mer om hur vi tänker kring slakten kan ni läsa under fliken slakt & styckning.

PERSONAL

Henrik 0762-223961
​Titel: Ägare, styckare, slaktare
​Ansvarsområde: Slakt, styckning och djurhantering.
​Om: Henrik har arbetat med slakt och styckning i 24 år. Han har bred erfarenhet eftersom han jobbat med småskalig slakt, storslakig slakt samt nödslakt. Han har god erfarenhet av djurhantering både från slakterierna han arbetat på men också från egen nöt och lamm produktion. På fritiden tycker Henrik om att jaga, pyssla med djuen eller att äta  en god middag hemma med familjen.

Sofia 0736-457369
​Titel: Ägare, styckare, slaktare
​Ansvarsområde: Slaktbokning, produktion, sälj, butik
​Om: Jag har arbetat med slakt och styckning i 13 år både med storskalig och småskalig slakt. Från början är jag undersköterska och har jobbat en del inom vården. Sedan gick jag vidare och läste naturvetenskap och matematik vilket intresserar mig mycket. Jag gjorde även en liten avstickare som lärare en period. När man får lediga dagar & stunder ägnar jag mig främst åt mina barn och vårt gemensamma intresse för hästar. Jag har ochså ett stort intresse för hundar och har ägnat en stor del av min tid åt både avel (får och hundar) , lydnad och vallningsträning.  


Henrik har 21 års erfarenhet i branchen, och det har fört med sig många goda erfarenheter från både slakt, styckning och framförallt djurhantering. Henrik har själv haft djur i många år, både nötdjur och får. Sofia har 10 år i branchen och har jobbat med både storskalig och småskalig slakt, precis som Henrik.

Vi har tidigare drivit gården med 45 gotlandstackor, och säljer kött & skinn direkt till kund. Vi vet att det inte finns några genvägar till bra kött- & skinn produkter. Välmående, sunda, friska djur och rätt hantering genom hela processen ger god kvalitét av slutprodukten.

Vårt erbjudande är en god djuromsorg samt flera oliaka styckningsalternativ där hög kvalitét kommer att vara ledordet, från det levande djuret till den färdiga produkten.

Slakten såväl som styckningen kommer att hålla hög kvalitet, både gällande hygien och utbyte så att du som kund får ut så mycket kött som möjligt på varje djur.

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig så berättar vi gärna mer om verksamheten.  

Vi som jobbar här

Vision

Skapa bra förutsättningar för djurproducenter, och bidra till att ta våra bönder framåt!

Värdegrund

Starkt kundfokus.
Ärlighet mot kunder och medarbetare.
Öka förutsättningarna och marknaden för lammproducenterna.